KAMPANJ – Halva priset i två månader på SAVE årsmedlemskap (spara 595-795 kr).

Starta medlemskap

Omgående leverans

Q&A.
Svar på dina frågor om MOVS CLUB.

MEDLEMSKAP

Klubben för alla pendlare och urbana upptäckare.

För att bli medlem behöver du ha fyllt 18, vara folkbokförd inom MOVS serviceområdet, ha ett svenskt personnummer samt mobilt BankID, och bli godkänd vid kreditkontrollen (vi genomför kreditupplysningar på samtliga medlemmar vid nytecknande).
Du får endast använda fordonet för privatbruk.

MOVS medlemskapstjänst finns just nu tillgänglig i Stockholm och Göteborg. Vårt serviceområde är helt enkelt området där vi kan erbjuda våra tjänster till våra medlemmar, så som leverans, upphämtning och Rescue Service. Testa om ditt postnummer ingår i vårt serviceområde.

MOVS erbjuder två typer av medlemskap. Välj det som passar dig bäst:
1) FLEX månadsmedlemskap, ingen bindningstid och förnyas automatiskt varje månad.
2) SAVE årsmedlemskap, med lägre månadskostnad. 12 månaders bindingstid. När bindningstiden har löpt ut förvandlas ditt medlemskap automatiskt till en månadsmedlemskap, men du behåller det låga priset!

Medlemsskap sägs upp skriftligt via mail till support@movsclub.com, samt återlämna ditt fordon samt alla tillbehör senaste arbetsdag innan ditt medlemskap förnyas. Instruktioner för återlämnande av fordon meddelas i samband med din skriftliga uppsägning.

I MOVS CLUB all-inclusive-medlemskap ingår ett fordon med standarddäck, lås, 500 fria kilometer per månad och fria lagningar vid vanligt slitage och garantifel.

Det ingår även MOVS stöld- och skadeskydd, Detta skydd ersätter inte en hemförsäkring, men sätter ett tak på vad du kan bli skyldig att betala vid stöld eller skador som uppstått på grund av yttre åverkan.

Det är kortbetalning som gäller. Ditt medlemskap dras på ditt kort automatiskt varje månad på din betaldag.

Har du ett FLEX månadsmedlemskap är det ingen uppsägningstid. Det är bara att meddela oss om din uppsägning skriftligt till support@movsclub.com och att återlämna ditt fordon samt alla tillbehör senast under arbetsdagen innan ditt medlemskap förnyas.

Har du ett SAVE årsmedlemskap, är det 12 månaders uppsägningstid från start-datum. Vid tidigare uppsägning faktureras du värdet av kvarvarande bindningstid.

Ja, du kan avboka ditt medlemskap helt kostnadsfritt. Avbokning måste ske skriftligt till support@movsclub.com senast kl. 13:00 arbetsdagen före bokad leverans/upphämtning.

Medlemskapet startar dagen efter som du får leverans av fordonet?

FORDON

Rulla med stil. Din stil.

Ja! För endast 195 kr/mån extra kan du uppgradera till en elcykel utrustad med vinterdäck. I priset ingår bra dubbade vinterdäck anpassade för stadskörning. Efter beställning kan du byta mot en cykel av samma modell med vinterdäck i vår verkstad, allt för att du skall kunna rulla vidare utan avbrott.

Vinterdäckserbjudandet är exklusivt för MOVS-medlemmar och blir tillgängliga omkring mitten av oktober varje år. När vinterdäcken går att beställa aktiveras en beställningslänk på medlemssidan som du når när du är inloggad.

För vinterdäck till moped, kontakta MOVS support på support@movsclub.com.

Vi tillhandahåller inga barnstolar men det går bra att montera på en egen barnstol, så länge du inte behöver modifiera själva cykeln för att montera den. Vid retur behöver du återställa cykeln till exakt samma skick som den var i när du fick den.
Observera även att pakethållaren på våra olika cykelmodeller skiljer sig åt och är godkända för olika max last (max 15-25 kg). Viktigt att iakta säkerhetsåtgärder för de elcyklar där pakethållare är fäst i stänkskärm, då de kräver antingen montering på ram under sadelsstolpe eller en säkerhetssele runt sadelstolpe. Detta för att barnstol inte skall kunna tippa bakåt ifall skärmfästet går sönder. Vid tyngre maxbelastning än rekommenderat, rekommenderas cykelvagn.

Beroende på cykelmodel är maxlast 15-25 kg på pakethållaren och 5 kg i korgen. Pakethållare håller inte för att skjutsa vuxna människor. Läs mer under barnstol om du tänkt montera på en sådan.

500 fria kilometer per månad ingår i medlemskapet. Mil överstigande 500 kilometer per månad debiteras med 0,50 SEK per kilometer

Vi utför alltid en helservice på fordonet, som sedan cirkulerar vidare till en annan medlem. Hållbarhet är en av våra hörnstenar och vår produkt är utvecklad för lång livslängd.
Fordon som förbrukat sin livslängd eller understiger våra kvalitetsnormer säljs eller återvinns till fullo.

Har du haft samma fordon i ett år och det inte har genomgått någon service, är det nog dags! Årlig service är kostnadsfri när du lämnar in den i vårt Showroom.

Om du inte tillgängliggör ditt fordon för service, tillkommer en kostnad på 1500 SEK per tillfälle samt eventuella reparationskostnader som uppstått på grund av utebliven service.

Ja, eftersom hållbarhet är A och O. Om du sköter om cykeln kan den användas länge och säkert. Tvätta cykeln med vatten och milt rengöringsmedel regelbundet. Vägsalt är vår värsta fiende under vintern - så skölj av cykeln minst en gång per vecka. Smörj kedjan och kugghjulen med olja efter varje tvätt och även vid behov (använd endast cykelolja).

Vi tillhandahåller inga cykelvagnar men du får använda en egen vagn, så länge du inte behöver modifiera själva cykeln för att montera den. Vid retur behöver du återställa cykeln till samma skick som den var i när du fick den.
Observera att dimensionen på bakhjulsmuttern är större på vissa av våra cyklar. Detta innebär att du kan komma att behöva borra upp fästet på din cykelvagn till 18mm.

Nej, inga ändringar får göras på fordonet som inte går att återställa. Det är inte heller tillåtet att trimma det. Det är flera som kommer att använda samma cykel.

Skulle oturen vara framme och skador på fordonet uppstå, kan du behöva öppna ett ärende hos ditt försäkringsbolag. Du som är medlem hos MOVS CLUB hålls alltid ansvarig gentemot oss för uppkomna skador på fordonet, oavsett vem föraren var vid tidpunkten för eventuell olycka. Däremot kan din försäkring ha olika regler om ersättning om någon annan satt bakom styret, dessa kan alltså vara bra att kolla upp innan du lånar ut ditt fordon.

Nej, våra fordon kan inte användas för leveranstjänster. Besök avdelningen för leveranstjänster för att se våra leveransfordon och medlemskap.

SERVICE & REPARATIONER

Det enklaste par hjul du aldrig ägt.

INGÅR - Kostnadsfria reparationer för alla skador som beror på vanligt slitage och garantifel. T.ex. punktering, justering av växlar och bromsar, trasiga lampor, el- och motorfel, däckslitage, mm. Är felet sådant att cykeln inte rullar eller går att köra kommer vi till dig, konstnadsfritt. Vid mindre fel, där cykeln fortfarande går att köra, besöker du vår verkstad för kostnadsfri service.

För hjälp med din cykel, boka Rescue Service via vår support så hjälper vi dig inom 48 timmar under helgfria vardagar.

INGÅR EJ - Dagligt underhåll av cykeln samt enklare fel. T.ex. pumpa däck, olja kedjan, avhoppad kedja, justering av sadel och styre, smörja kedja, m.m. Samt löpande rengöra, smörja kedja och underhålla cykel för att den skall rulla bättre och undvika större fel som uppstår vid brist på underhåll. Montering av barnstolar och tillbehör ingår inte i Rescue service. Ovan nämnda enklare åtgärder kan du få hjälp med via vår självhjälp här eller maila till support@movsclub.com, så guidar vi dig. Det är ju snabbaste sättet att återgå till att cykla, samtidigt undviker vi utsläppen från att köra bil fram och tillbaka till din cykel.

INGÅR EJ - Yttre åverkan Skador som beror på yttre åverkan (t.ex. stölder, vandalism, olyckor eller vårdslöshet) ingår inte i Rescue Service. Vi hjälper dig såklart att laga dessa skador, men det åligger dig som medlem att betala för dem, antingen själv eller genom din hemförsäkring.

Välkommen att boka via service sidorna

Beskriv felet så noggrant du kan. T.ex. Jag har fått punktering på bakdäck. Höger tramppedal låter konstigt. Jag får felkod 34 i display och motor hjälper ej till. Bakbroms tar ej, bromshandtaget går hela vägen in till styret utan motstånd.

STÖLD- OCH SKADESKYDD

Nej. Det åligger brukarens ansvar att ha sitt fordon försäkrat för att hållas skadefri. Därför är hemförsäkring vår gemensamma bästa vän.

De vanligaste hemförsäkringarna täcker stöld, olycka och skada av hyrt fordon, såsom elcykel. Kolla alltid upp med ditt försäkringsbolag vad som gäller just dig. För att du inte skall drabbas ekonomiskt på något sätt, täcker MOVS din självrisk från försäkringsbolaget vid stöld eller skada. Vid skada på grund av yttre åverkan som täcks av din försäkring täcker vi din självrisk upp till 1500 SEK. Skador och stöld som understiger 1500 SEK per skadetillfälle räknas inte som försäkringsskador, och det åligger dig som medlem att ersätta dessa skador.

De flesta hemförsäkringar täcker stöld och skador på din elcykel. Då hemförsäkring täcker ärendet ersätter MOVS dig din självrisk, så att du hålls helt ekonomiskt skadefri.

Om du inte har hemförsäkring, eller om din hemförsäkring beslutar att de inte täcker stölden eller skadan, så tillämpas MOVS stöld- och skadeskydd enligt gällande prislista. Detta skadeskydd begränsar din ekonomiska risk, men kan vara så hög som 5000 kr om t.ex. din elcykel blir stulen med batteriet i (kan du inte uppvisa dina nycklar tillkommer 3000kr). Därför rekommenderar vi att alltid ha hemförsäkring.

Vid oaktsamhet: Reparation av fordonsskador som uppstår pga grov oaktsamhet täcks inte av MOVS stöld- och skadeskydd och debiteras medlemmen enligt MOVS verkstads prislista.

Observera att priser i tabellen nedan är per skadetillfälle.

För mer information om Skadeskydd och gällande prislista se våra medlemsviilkor.

Tråkigt om sådant händer, men vi hjälps åt även då!

Vi rekommenderar dig starkt att ha en hemförsäkring som täcker stölder och skador på hyrt fordon.

Vid olycka gör vi en skadevärdering och skickar dig en orderbekräftelse med värde för uppstådd skada, så att du kanskapa ett försäkringsärende. Täcks skadorna av din försäkring täcker vi din självrisk upp till 1500 SEK. Skador och stöld som understiger 1500 SEK per skadetillfälle räknas inte som försäkringsskador, och det åligger dig som medlem att ersätta dessa skador. Täcker din försäkring inte skadorna, tillämpas MOVS stöld- och skadeskydd enligt villkoren.

Vid stöld behöver du alltid göra en polisanmälan samt anmäla stölden till din hemförsäkring. För snabbaste hantering, börja med det och kontakta oss sedan på support@movsclub.com med diarienummer från polisen samt ärendenummer hos din försäkring.
Täcks stölden av din försäkring, täcker MOVS CLUB din självrisk hos dem. Täcker din försäkring inte stölden, tillämpas MOVS stöld- och skadeskydd enligt villkoren.

MANUALER

Var hittar jag elcyklarnas användarmanualer?

På manualsidan hittar du både användarmanual i pdf-format och en videoguide. Videoguiden ger dig en snabb introduktion på två minuter där du lär dig det viktigaste om din elcykel.

Klicka här för att komma till manualsidan.

På manualsidan hittar du både användarmanual i pdf-format och en videoguide. Videoguiden ger dig en snabb introduktion på två minuter där du lär dig det viktigaste om din elcykel.

Klicka här för att komma till manualsidan.

På manualsidan hittar du både användarmanual i pdf-format och en videoguide. Videoguiden ger dig en snabb introduktion på två minuter där du lär dig det viktigaste om din elcykel.

Klicka här för att komma till manualsidan.

På manualsidan hittar du både användarmanual i pdf-format och en videoguide. Videoguiden ger dig en snabb introduktion på två minuter där du lär dig det viktigaste om din elcykel.

Klicka här för att komma till manualsidan.

ÖVRIGT

Serviceprislistan hittar du under våra medlemsvillkor.