MOVS i Göteborg

MOVS cykel är beställbar för omgående leverans! Förbeställ elcykel för leverans fr o m 15/5.

Fast månadskostnad

Stöld- och skadeskydd

MOVS Butler Service

Avsluta när du vill

Leveransområde i Göteborg

MOVS abonnemang i korthet

ikon_allt_ingar

En fast månadskostnad

I månadskostnaden ingår allt du behöver, fordon, försäkring och vår smidiga Butler Service om det skulle vara något fordonsproblem.

ikon_1_12

Obundet eller bundet 12 månader

Vi har två abonnemang, obundet, för lite mer, eller bundet i 12 månader, för lite billigare. Bara att välja vad som passar dig bäst.

ikon_butler

Movs Butler Service

Ja, det är så de kallas, våra duktiga servicemekaniker. Behöver du hjälp kallar du på Butler Service så hjälper hen dig med ditt fordon. Punka, växel och bromsjusteringar – det är mycket du inte behöver bry dig om längre.

ikon_manad

Avsluta när du vill

Abonnemangen betalas månadsvis. Så länge du inte sagt upp abonnemanget rullar det bara på. Smidigt!

Vanliga frågor

Varför kan man endast förboka fordon nu?

Alla fordon är just nu abonnerade.

Men 2022 års cyklar, elcyklar och elmopeder är på väg! Antalet fordon är begränsat, därför har vi nu öppnat upp för förbokning så att du kan paxa ett fordon inför leveransstart i slutet av mars.

Om du förbokar nu får du dessutom vårt förbokningserbjudande: 50% på abonnemangskonstnaden i två månader oavsett vilket fordon eller vilken abonnemangsform du väljer.

Varför abonnera på MOVS?

Kul att du undrar. : ) För att ett månadsabonnemang är ett fantastiskt enkelt sätt att börja färdas eldrivet utan att behöva köpa ett nytt ganska dyrt fordon. Dessutom sköter vi om det praktiska med service och underhåll så att du kan ägna dig åt det roliga, att köra.

Men det är också mer hållbart att dela än att äga. När du är klar med ditt MOVS-fordon tar någon annan vid och rullar vidare.

Vilka fordon kan man välja bland?

Med MOVS kan du abonnera på cykel, elcykel eller elmoped.

Cykeln är från Monark och elcykeln från Lifebike. Vi har valt deras mest omtyckta och bekväma modeller. Från Niu har vi valt en snygg och pigg elmoped. Elmopeden kommer i två utföranden, som klass I (45 km/h) eller klass II (25 km/h).

För tillfället är elmoped endast tillgänglig i Stockholmsområdet.

Cykel och elcykel är tillgängliga i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund.

 

Vi på MOVS har en stark och tydlig vision om hur vi ska göra de perfekta fordonen för mikropendling och har flera modeller under utveckling för 2022.

Får jag ett nytt eller använt fordon?

Fordonen är i regel använda av någon som movat med det före dig, det är hållbart och bra. Innan varje leverans genomgår alla fordon noggranna kontroller av våra mekaniker och servas för att vara i bästa skick när det blir ditt.

Vad är Butler Service?

Behöver du hjälp med ditt MOVS-fordon hör du av dig Butler Service som hjälper dig inom 48 timmar helgfria vardagar, hemma eller där det passar bäst. Avhjälps inte felet på plats, hämtas fordonet upp och lämnas tillbaka till dig lagat inom 48 timmar.

Butler Service ingår i alla abonnemang och täcker allt från garantifel till sådant som kan uppstå vid normal användning. Smidigt!

Punka, justering av växlar och bromsar, trasig lampa, slitna däck. Det är mycket du inte behöver bry dig om längre.

I Göteborg, Malmö och Lund samarbetar MOVS med cykelfixartjänsten Fixi.

Ingår fordonsförsäkring?

För cykel och elcykel – ja. För elmoped – nej.

Cykel & elcykel

Vid eventuell stöld eller skadegörelse av en cykel eller elcykel skall du som abonnent inkomma med en polisanmälan och återlämna samtliga nycklar, därefter lämnar vi ut ett nytt fordon inom 48 timmar.

Vid en olycka eller skada på din elcykel eller cykel skall du lämna in ditt fordon hos oss eller begära upphämtning, vi lagar då ditt fordon inom 48h. Ersättning / anspråk på annat än fordonet ersätts ej.

Elmoped

Du ansvarar själv för ditt fordon under abonnemangstiden.

För elmoped behöver du skaffa en mopedförsäkring som täcker trafik, vagnskada och stöld. Vid stöld åligger det abonnenten att skapa ett försäkringsärende under den försäkring som tecknats. För moped behöver utredningen vara klar med ditt försäkringsbolag och du som kund måste även skapa ett försäkringsärende hos ert försäkringsbolag innan mopeden ersätts med en ny.

Läs mer om ditt försäkringsskydd och självrisknivåer i abonnemangsvillkoren.

Var är MOVS abonnemang tillgängliga?

MOVS abonnemang är tillgängliga i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund med vissa begränsningar inom dessa regioner. Vi utökar till fler städer efterhand.

Alla bor ju inte i dessa städer, vi vet, men vi måste börja någonstans. Under 2022 rullar vi ut till fler regioner så skriv upp dig på vår väntelista och stå först i kön när det är dags hos dig.

Är det någon bindningstid?

Om du vill. MOVS erbjuder två typer av abonnemang, bundet i 12 månader, lite billigare, eller löpande månadsvis, för lite mer.

Du får abonnera så länge vill och behöver inte avsluta abonnemanget och lämna till baka ditt fordon efter en viss tid.

Antalet fordon för respektive abonnemangsform är begränsat. Om alla fordon för en abonnemangsform är utabonnerade kommer den abonnemangsformen inte vara valbar förrän nya fordon blivit tillgängliga. Då går det bra att sätta upp sig på väntlistan.

Är det någon uppsägningstid?

Ja, 30 dagar.

Uppsägningtiden gäller både abonnemang bundna i 12 månader (tidigast 30 dagar före bindningstiden löpt ut) och det obundna som löper månadsvis.

När du sagt upp ditt abonnemang kontaktar vi dig och kommer överens om var och när vi ska hämta upp ditt fordon.

Finns det någon "catch"?

Njä, inte direkt, men villkor för att det skall rulla. Läs igenom abonnemangsvillkoren för att veta mer.

Du ansvarar själv för ditt fordon under abonnemangstiden.

För elmoped behöver du skaffa en mopedförsäkring som täcker trafik, vagnskada och stöld.

Abonnemangsvillkor

Se våra abonnemangsvillkor för komplett info om dina rättigheter och skyldigheter som MOVS-abonnent.

Läs abonnemangsvillkor
Close


Just nu 50% rabatt i två månader vid förbokning av elcykel.
This is default text for notification bar